Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

300 χιλιόμετρα... H πρώτη πράξη

  Τα 300 χιλιόμετρα είναι η πρώτη πράξη που ένας brevetάς θα κλιθεί να λύσει.
  Τα 200 χιλιόμετρα έχουν αποτυπωθεί ως κάτι όχι πολύ δύσκολο. Μία απόσταση που ένας σχετικά προπονημένος ποδηλάτης (ακόμη και αστικός) μπορεί να τερματίσει εντός ορίου. Για αυτό και τα 200άρια όπως της Νεμέας, της Αττικής, αλλά και πιο δύσκολα όπως της Χαλκίδας έχουν τον χαρακτηρισμό "εμπορικά". Εξάλλου ενώ υπάρχουν πάνω από 300 άτομα που κάθε χρόνο κάνουν έστω και ένα brevet, μόνο γύρω στα 100 κάνουν κάποια μεγαλύτερη απόσταση.
  Στα 300 χιλιόμετρα θα χρειαστεί να ποδηλατήσετε βράδυ. Είναι υποχρεωτικά τα φώτα εμπρός και πίσω, καθώς και το αντανακλαστικό γιλέκο σε κάθε συνθήκη χαμηλού φωτισμού. Τα κοντρόλ είναι πιο απλωμένα σε σχέση με ένα 200άρι, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστεί να κάνετε στάσεις και εκτός κοντρόλ. Οι βραδινές ώρες δυσκολεύουν την πλοήγηση, οπότε χρειάζεται μελέτη της διαδρομής. Υπάρχει ανάγκη για κανονική τροφή. Σε ένα 200άρι κάποιοι τρώνε μόνο ενεργειακές τροφές, ενώ στο 300άρι ο οργανισμός χρειάζεται να δεχθεί και κάτι πιο φαγώσιμο... Μακαρονάδα, τοστ, σουβλάκια, σάντουιτς είναι κάποιες από τις τροφές που ένα αθλητής θα φάει για να νιώσει πιο "ίσιο" το στομάχι του.
  Οι τελευταίοι τερματίζουν τις μικρές ώρες.... Μετά από τη μία το βράδυ και μέχρι τη συμπλήρωση του 20ώρου που είναι το όριο... Σε αυτές τις συνθήκες αρχίζει και ένα άλλο πρόβλημα. Η νύστα κάνει την εμφάνιση τής, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να μεριμνήσουμε και για την λήψη καφεΐνης... Εσπρέσο και στιγμιαίο το χειμώνα, φραπέ και φρέντο το καλοκαίρι, όπως και κρύα ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη είναι οι επιλογές πολλών ποδηλατών.
  Μόλις τερματίσετε το 300άρι, θα ανοίκετε στην ομάδα των ατόμων που ξεπέρασαν το 200άρι. Και θα μπορείτε να κάνετε πράξεις. Τι είναι τα 600 χιλιόμετρα; Ένα brevet των 300 χλμ ακολουθούμενο από άλλο ένα brevet της ίδια απόστασης. Ακόμα και τα 400 θα σας φανούν σαν ένα πιο δύσκολο 300άρι,δεν έχουν καμία σχέση σε δυσκολία με δύο 200άρια. Ακόμη και τα 1000 χιλιόμετρα, μπορούν να διαιρεθούν... Ένα 300άρι κι ένα 200άρι την πρώτη μέρα, ένα 300άρι τη δεύτερη μέρα κι ένα 200άρι την τρίτη μέρα.
  Το 300άρι είναι μια απόσταση που χρειάζεται προπόνηση. Προπόνηση και τη νύχτα. Θα χρειαστεί κουράγιο. Θα χρειαστεί σωστή τροφή και λήψη υγρών. Θα χρειαστεί να έχετε εμπειρία έστω και σε ένα brevet.

  Και φυσικά θα χρειαστεί να δηλώσετε συμμετοχή.

  Ελάτε μαζί μας στο 300άρι Αγ. Στέφανος - Αταλάντη - Άγ. Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!

To blog είναι ενημερωτικό σχετικά με τον προγραμματισμό των διοργανώσεων brevets και δεν είναι χώρος διαλόγου τύπου forum.
Για πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο brevet επικοινωνήστε με τον αντίστοιχο υπεύθυνο μέσω email. Το τηλέφωνο είναι ΜΟΝΟ για περιπτώσεις ανάγκης και δήλωσης συμμετοχής και ΜΟΝΟ λογικές ώρες
Ως εκ τούτου τα σχόλια δεν θα απαντώνται, και πιθανόν να μην δημοσιεύονται, αλλά τα λαμβάνουμε υπόψιν.
Εφόσον υπάρχει κάποια απορία σε σχόλια που δεν απαντάται σε άλλο σημείο του blog θα γίνει ανάλογη απάντηση/ανάρτηση ή θα δοθεί απάντηση με email.
Για σχόλια σχετικά με το blog: love_ektoras@yahoo.com