Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Χάρης Πλέγας: Απολογισμός 2012 και χαιρετισμός για το 2013


  Τα brevets του 2012 ολοκληρώθηκαν, με το καλύτερο τρόπο. Οι 767 ποδηλάτες που πήραν μέρος έστω και σε ένα 200άρι, ολοκλήρωσαν τον άθλο τους χωρίς φοβερά ατυχήματα. Eίχαμε αύξηση 72%  στον αριθμό των ποδηλατών που πήραν μέρος στα brevets και αύξηση 97% των χιλιομέτρων που πραγματοποιήσαμε, σε σχέση με το 2011, που ήταν χρονιά Paris-Brest-Paris.

  Μπορεί το 2003, τα πρώτα brevets να έγιναν για να πάνε στο Paris-Brest-Paris το δίδυμο Μισαηλίδης - Πλέγας (παρέσυραν και 9 ακόμα ποδηλάτες), αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια τα brevets έχουν συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό συμμετοχών και εκδηλώσεων.

  Ποδηλάτες όλων των επιπέδων δυναμικότητας, απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα και σε πάρα πολλά μέρη τώρα πια της χώρας μας, κάνουν ποδηλατικές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.  Μια μεγάλη ποδηλατική παρέα έχει δημιουργηθεί που, πέρα από το ότι ευχαριστιέται να κάνει ποδηλατικά χιλιόμετρα, έχει καταλάβει την ανάγκη της δημιουργίας εκδηλώσεων, από εμάς για εμάς, με χαμηλό κόστος, και με βάση τον εθελοντισμό.

  Έτσι λοιπόν, φέτος η μεγάλη αυτή παρέα τολμάει να μας προσφέρει 20 brevets σε πάρα πολλά και διαφορετικά μέρη, κυρίως 200 χλμ. Aλλά για αυτούς που θα ήθελαν μια Super Randonneur χρονιά υπάρχουν και 300, 400,600 χλμ.

  Προσπαθόντας να γίνουν οι εκδηλώσεις ευκολότερες, στήθηκε αυτός ο ηλεκτρονικός χώρος, όπου θα βρίσκετε πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μας. Εδώ θα βρείτε τηλέφωνα και e-mail για πληροφορίες (vα είστε σύντομοι και ευγενείς, θα σας απαντήσουν εθελοντές σύμφωνα με τους κανονισμούς και με τις δυνατότητες που υπάρχουν),  και την Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής, για τα brevets του 2013. 

  Οργανωθείτε και μην περιμένετε την τελευταία στιγμή να δηλώσετε συμμετοχή. Πρέπει λοιπόν, να ετοιμάσετε την Υπεύθυνη Δήλωση του 2013, ( την κάνουμε μια φορά). Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας στα Ελληνικά, αλλά και με Λατινικούς χαρακτήρες, όπως στην ταυτότητά σας, γιατί τα στοιχεία σας για την Homologation πάνε στην Γαλλία με Λατινικούς χαρακτήρες. Συμπληρώστε όλα αυτά που σας ζητάμε στην Δήλωση. Την Δήλωση θα την φέρετε την πρώτη φορά που θα γραφτείτε σε brevet, αφού έχετε περάσει από τα ΚΕΠ, για το γνήσιο της υπογραφής σας. ;Oταν θα έρθετε να πάρετε την κίτρινη ‘’κάρτα της διαδρομής’’ θα αποκτήσετε έναν αριθμό για όλη την χρονιά. Τα μέλη της ΠΕΠΑ κρατούν τον αριθμό μητρώου τους, τα μη μέλη ΠΕΠΑ παίρνουν αύξοντα αριθμό από 1001 και πάνω.
  Κάρτες στην Αθήνα θα δίνονται πάντα τις τελευταίες δύο Δευτέρες πριν το brevet, στα γραφεία της ΠΕΠΑ 20.00 - 22.00
Λιοσίων και Αχαρναίων Ιππέων στις Αχαρναίς, και την προτελευταία Πέμπτη 21.00-22.00, στα γραφεία του ποδηλατικού συλλόγου ‘’ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ’’ Πετρου Ράλλη 163.
  Οι συμμετοχές τελειώνουν πάντα την τελευταία Δευτέρα πριν το brevet.
  Δυστυχώς πάντα υπάρχουν καθυστερημένοι, οι οποίοι κάνουν την ζωή των εθελοντών/διοργανωτών δύσκολη.

  Για τέταρτη χρονιά θα υπάρχει ο θεσμός της ετήσιας συνδρομής Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος σε αρκετά brevets,
μπορούν και φέτος μέχρι τις 15/12/2012 στο harryplegas@gmail.com να δηλώσουν την πρόθεσή τους, μαζί με το νούμερο
που θέλουν το αναμνηστικό maillot (ποδηλατική φανέλα) του 2013, και να καταθέσουν την ετήσια συνδρομή τους για τα brevets, στο λογαριασμό της ΠΕΠΑ. Η ετήσια συνδρομή των brevets δεν έχει καμία σχέση με τη συνδρομή της ΠΕΠΑ. Η τιμή θα αναοικωθεί σύντομα.
  Όσοι γραφτούν με την ετήσια συνδρομή θα παραλάβουν, τον Ιανουάριο, το maillot του 2013 και έναν αριθμό κίτρινων ‘’καρτών διαδρομής’’ τις οποίες θα συμπληρώνουν οι ίδιοι πριν το κάθε brevet, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα ανακοινωθούν.
  Στα διαδικαστικά, τα ονόματα όλων όσων έχουν ετήσια θα μπαίνουν στις λίστες του κάθε brevet, και απλά θα σβήνονται αν δεν πάρουν εκκίνηση. Αφού θα έχουν από πριν τις κάρτες, δεν θα χρειάζεται να κάνουν προεγγραφή.
  Για όσους ζουν επαρχία, και είναι κοντά σε πόλεις που θα οργανώσουν brevets, οι οργανωτές θα είναι βοηθοί τους όλη την χρονιά, ως προς την κατάθεση της Υπεύθυνης Δήλωσής τους,την παραλαβή καρτών πριν το brevet και την επιστροφή των παλαιότερων καρτών από προηγούμενα brevets.

  Όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να έχουμε προγραμματισμό. Να μην αφήνετε για την τελευταία στιγμή, ούτε την συμμετοχή σας, ούτε ότι έχει να κάνει με το ποδήλατο και τον εξοπλισμό σας. Οι μεγάλες αποστάσεις κατακτώνται με υπομονή και πρόγραμμα και η εμπειρία μας λέει πως όσοι έχουν πρόγραμμα πετυχαίνουν περισσότερα σε βάθος χρόνου από τους παρορμητικούς.
  Σίγουρα και φέτος θα υπάρχει το φαινόμενο εκείνων, που είτε δεν πρόλαβαν να πάρουν κάρτα, είτε δεν ήθελαν να πληρώσουν το κόστος συμμετοχής. Αυτοί για κάποιο λόγο θέλουν και έρχονται μαζί μας στις εκδηλώσεις brevets. Oι δρόμοι είναι ανοικτοί για όλους, αλλά και εμείς είμαστε ελεύθεροι να έχουμε κακή εντύπωση για την αντικοινωνική συμπεριφορά τους.
  Φυσικά, είναι πιθανόν να δείτε κάποιον να δέχεται παράνομα εξωτερική βοήθεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτηρούμε τους κανόνες. Δυστυχώς δεν έχουμε τόσους εθελοντές για να μας φυλάνε. Έτσι η υπερηφάνεια, φυλάει τους περισσότερους. Όμως,  κάποιοι υποστηρίζουν για αυτά τα άτομα,  πως ακόμα και κλέβοντας κάτι παραπάνω κάνουν, από  το να κάθονται στον καναπέ τους.

Να είμαστε καλότυχοι...
Και να έχουμε καλά και ευχάριστα χιλιόμετρα.
  Χάρης Πλέγας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!

To blog είναι ενημερωτικό σχετικά με τον προγραμματισμό των διοργανώσεων brevets και δεν είναι χώρος διαλόγου τύπου forum.
Για πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο brevet επικοινωνήστε με τον αντίστοιχο υπεύθυνο μέσω email. Το τηλέφωνο είναι ΜΟΝΟ για περιπτώσεις ανάγκης και δήλωσης συμμετοχής και ΜΟΝΟ λογικές ώρες
Ως εκ τούτου τα σχόλια δεν θα απαντώνται, και πιθανόν να μην δημοσιεύονται, αλλά τα λαμβάνουμε υπόψιν.
Εφόσον υπάρχει κάποια απορία σε σχόλια που δεν απαντάται σε άλλο σημείο του blog θα γίνει ανάλογη απάντηση/ανάρτηση ή θα δοθεί απάντηση με email.
Για σχόλια σχετικά με το blog: love_ektoras@yahoo.com