Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Και πάλι μαζί!

  Αγαπημένοι συμποδηλάτες γεια σας.
  Συγχωρέστε με που έμεινα καιρό μακριά σας, αλλά (δυστυχώς) μερικές φορές κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από το ποδήλατο.

  Σήμερα θα μιλήσουμε για το πρώτο brevet του 2013 καθώς και για κάποια προπονητικά κόλπα βοηθούν να κάνουν το brevet μας πιο εύκολο.

  Το brevet της Νεμέας θα έχει όριο συμμετοχών. Οι κάρτες που θα δοθούν θα είναι κατά το μέγιστο 400. Καμία κάρτα δεν θα δοθεί στην εκκίνηση, οπότε θα πρέπει να τις παραλάβετε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Οι διαδικασίες αναφέρονται σε άλλο άρθρο του blog. Οι εκτός Αθηνών ποδηλάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές που βρίσκονται σε κοντινά του μέρη. Σε Λάρισα, Παλαμά, Τρίπολη, Πύργο, Χαλκίδα, Χίο και Λέσβο υπάρχουν διοργανωτές. Αν μένετε σε άλλο μέρος φροντίστε να μιλήστε έγκαιρα με τη διοργανώτρια αρχή.

  Είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν τα κοντρόλ, αλλά και να προστεθούν κρυφά επί της διαδρομής. Η αυστηρότητα θα εξαντληθεί σε θέματα σχετικά με αντανακλαστικό γιλέκο, φώτα και συμπεριφορά.


 Ας πάμε όμως και σε κάτι πιο γενικό. Τις βασικότερες αρχές προπόνησης για τα brevet. Δεν θα μιλήσουμε ούτε για αερόβιες ζώνες, ούτε για γαλακτικό κατώφλι...
  Το βασικότερο είναι ποδήλατο. Ποδήλατο, ποδήλατο συνέχεια. Είναι αξιοθαύμαστο το πώς κάποιος που δεν κάνει δομημένη προπόνηση αλλά κάνει απλά χιλιόμετρα μπορεί να βγάλει μια μεγάλη απόσταση. Ακόμη για αυτά τα χιλιόμετρα είναι μόλις 30-40 την ημέρα.
  Αν μέσα στο πολυάσχολο πρόγραμμα του καθενός χωρά και μια κατοστάρα το Σάββατο ή την Κυριακή ακόμη καλύτερα.
  Μετά από το "ποδήλατο-ποδήλατο" έρχεται η ανηφόρα. Η ανηφόρα είναι φίλη μας. Μας δυναμώνει, μας δίνει αντοχή και μας μαθαίνει μετά από την κούραση να μπορούμε να είμαστε αποδοτικοί. Επίσης με την ανηφόρα, θα μάθουμε και την κατηφόρα, τις γραμμές στις στροφές και την ταχύτητα.
  Άλλο ένα βασικό κομμάτι κάθε προπόνησης είναι το χαλάρωμα. Μια βόλτα την εβδομάδα θα πρέπει να είναι χαλαρή. Μας βοηθά να μη βαριόμαστε, αλλά ταυτόχρονα γυμναζόμαστε. Μια τέτοια βόλτα μπορεί να είναι μια αστική προπόνηση, με μικρά σπριντάκια στα φανάρια.
  Το κυριότερο όμως από όλα είναι η διάρκεια. Διάρκεια σε ό,τι κάνουμε. Έτσι εάν ακόμη και στις πιο πολυάσχολες περιόδους σας μπορείτε να κάνετε έστω και μια δύωρη προπόνηση την εβδομάδα, δεν θα σας είναι δύσκολο, μέσα σε λίγες εβδομάδες να είστε πάλι σε φόρμα.
  Οπότε, αν έχετε χρόνο να θυμάστε: Μια μεγάλη προπόνηση, μια ορεινή και ένα χαλάρωμα μέσα σε μια εβδομάδα θα σας κρατήσουν στους στόχους σας. Με αυτές τις τρεις εξόδους την εβδομάδα, μαζεύετε περίπου 200 χιλιόμετρα και είστε έτοιμοι να τερματίσετε άνετα κάθε brevet. Ίσως όχι γρήγορα... Αλλά πολύ άνετα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!

To blog είναι ενημερωτικό σχετικά με τον προγραμματισμό των διοργανώσεων brevets και δεν είναι χώρος διαλόγου τύπου forum.
Για πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο brevet επικοινωνήστε με τον αντίστοιχο υπεύθυνο μέσω email. Το τηλέφωνο είναι ΜΟΝΟ για περιπτώσεις ανάγκης και δήλωσης συμμετοχής και ΜΟΝΟ λογικές ώρες
Ως εκ τούτου τα σχόλια δεν θα απαντώνται, και πιθανόν να μην δημοσιεύονται, αλλά τα λαμβάνουμε υπόψιν.
Εφόσον υπάρχει κάποια απορία σε σχόλια που δεν απαντάται σε άλλο σημείο του blog θα γίνει ανάλογη απάντηση/ανάρτηση ή θα δοθεί απάντηση με email.
Για σχόλια σχετικά με το blog: love_ektoras@yahoo.com