Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Email προς το κέντρο διαχείρισης του τούνελ Άκτιο - Πρέβαζα

Το παρακάτω κείμενο το έστειλα ως ευχαριστήριο μετά από τη διέλευσή μας από το τούνελ.

Καλησπέρα

  Το Σάββατο 20 Ιουλίου 69 ποδηλάτες ξεκίνησαν από τη Λευκάδα μια περιπέτεια 400 χιλιομέτρων. 
  Συγκεκριμένα, η διαδρομή ήταν: Λευκάδα, τούνελ Άκτιο-Πρέβεζα, Άρτα, Κομπότι, Φλωριάδα, Αγρίνιο, Αιτωλικό, Αστακός, Λευκάδα, Νυδρί, Βασιλική και τέλος Λευκάδα. Το χρονικό όριο ήταν 27 ώρες.
  Στο παρελθόν, σε αντίστοιχη διοργάνωση είχαμε χρησιμοποιήσει τη γέφυρα Χ. Τρικούπης (Ρίο - Αντίρριο). Όμως εκεί η διαδικασία είναι πολύ εύκολη καθώς η φύση του έργου (2+2 λωρίδες και ΛΕΑ) κάνει το πέρασμα ασφαλές χωρίς κάποιο κλείσιμο δρόμου.
  
  Το πέρασμα του τούνελ Άκτιο - Πρέβεζα είχε πολλές αντικειμενικές δυσκολίες. Οι λωρίδες είναι μόνο δύο, μία ανά κατεύθυνση. Το ίδιο το τούνελ έχει εξαερισμό, όμως οι ποδηλάτες πάντα φοβούνται την υπερσυγκέντρωση CO2. Επίσης η απογευματινή ώρα διέλευσης (17:15) συνέπιπτε με ώρα προσγείωσης αεροσκαφών στο παραπλήσιο αεροδρόμιο του Ακτίου.

  Η επικοινωνία μου με τους υπεύθυνους διαχείρισης του έργου ξεκίνησε δύο χρόνια πριν, όταν κάνοντας μια διαδρομή γύρο από τον Αμβρακικό σκέφτηκα την ιδέα της διοργάνωσης ενός brevet, έτσι λέγονται αυτές οι ποδηλατικές διοργανώσεις. Τότε μίλησα με τον κύριο Γιώργο Σκυριανό, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως είναι δυνατή μια διέλευση 50-100 ποδηλατών.
  Η ιδέα μπήκε στο ψυγείο για ένα χρόνο. Όταν όμως φτιάχναμε του 2013 είπαμε πως χωρά αυτή η διοργάνωση.

  Από τότε άρχισε η πιο συχνή επικοινωνία μου με τους υπεύθυνους διαχείρισης του έργου, οι οποίοι μου έλυναν κάθε απορία και με διαβεβαίωναν για την ευκολία του εγχειρήματος παρόλες τις απορίες και ανησυχίες μου.

  Πριν γίνει η επίσημη διαδρομή από τους ποδηλάτες, ο υπογράφων (Έκτωρ Μπαρδάκος) και ο Γιάννης Τζιβιέρης ποδηλάτησαν τη διαδρομή την Πέμπτη 18-7. Αυτή η διέλευση θα ήταν μια μικρή πρόβα για το μεγάλο πέρασμα. Οι δυο μας, φτάσαμε στις 6.50 στα διόδια Ακτίου. Εκεί έκλεισε το ένα ρεύμα (προς Πρέβεζα) και σχεδόν άμεσα βρισκόμασταν μέσα στο τούνελ. Ήταν εντυπωσιακή η υγρασία και η ζέστη κάτω, κάτι που δεν καταλαβαίνει όποιος είναι σε αυτοκίνητο! Σε περίπου 3 λεπτά ήμασταν απέναντι, και αργά το βράδυ ολοκληρώσαμε τη διαδρομή μας.

  Η επίσημη διαδρομή ήταν λίγο πιο περίπλοκη. Υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση των ποδηλατών στις 17.15. Όμως, λόγω της απόστασης από τη Λευκάδα (21 χλμ) οι ποδηλάτες έφταναν λίγοι-λίγοι. Από τις 16.30 έως τις 17.10 έφθαναν ποδηλάτες.
  Όλοι περίμεναν δεξιά από το σταθμό διοδίων . Μάλιστα για να μας διευκολύνει ο υπεύθυνος των ταμείων έκλεισε για τα αυτοκίνητα το δεξί ταμείο, έτσι ώστε να μπορούν οι ποδηλάτες να περιμένουν στη σκιά.
  Ακριβώς στις 17.10 τηλεφώνησα στο κέντρο ελέγχου πως είμαστε έτοιμοι. Αμέσως ένα αυτοκίνητο με τα διακριτικά του τούνελ έκλεισε το ρεύμα προς Πρέβεζα. Το ίδιο έγινε και στο ρεύμα προς Άκτιο, απέναντι. Μετά από λίγα λεπτά ενημερωθήκαμε πως το τούνελ είναι άδειο από αυτοκίνητα. Τότε σχεδόν 70 ποδηλάτες, ταυτόχρονα, μπήκαν μέσα στο τούνελ και δυόμιση λεπτά αργότερα το τούνελ δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία.
  Αυτό ήταν το πρώτο βήμα στον άθλο των τετρακοσίων χιλιομέτρων που έκαναν οι ποδηλάτες.

  Συμπέρασμα; Μπορεί όλο να γκρινιάζουμε πως τίποτε δεν γίνεται σωστά στην Ελλάδα, όμως στην περίπτωση της εταιρίας διαχείρισης του τούνελ Άκτιο - Πρέβεζα δεν ισχύει αυτό. Όλα πήγαν ρολόι. Και οι δύο διελεύσεις, η δοκιμαστική και η επίσημη, πήγαν σύμφωνα με το σενάριο. Κανείς οδηγός αυτοκινήτου, δεν ένοιωσε πως περίμενε πολύ ώρα. Και όλοι εμείς νιώσαμε πως κάναμε κάτι καινούριο. Ήταν μια νέα εμπειρία για όσους έλαβαν μέρος.

 Η εξυπηρέτηση ήταν πρωτοφανής. Όχι μόνο σε εμάς. Με ένα απλό τηλέφωνο στο κέντρο διαχείρισης, αυτοκίνητο της εταιρίας έρχεται και μεταφέρει ποδήλατο και ποδηλάτη απέναντι.

  Θα ήθελα προσωπικά, εκ μέρους όσων πήραν μέρος αλλά και της Audax Randonneurs Grece, να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν σε αυτή την πολυπληθή  ποδηλατική διέλευση η οποία γέννησε μια νέα ποδηλατική διαδρομή και βάζει τις βάσεις για μελλοντικές.
  Ευχαριστούμε για την ικανοποιητική επικοινωνία, την όρεξη (ένωσα πως κι εσείς είχατε την ίδια προσμονή με εμάς!), και όλη τη βοήθεια πριν αλλά και κατά τη μέρα κι ώρα της διέλευσης. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Σκυριανό, όπου μαζί είχαμε το μεγαλύτερο κομμάτι επικοινωνίας.

  Συνεχίστε έτσι! Με όρεξη και χαμόγελο


Έκτωρ Μπαρδάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!

To blog είναι ενημερωτικό σχετικά με τον προγραμματισμό των διοργανώσεων brevets και δεν είναι χώρος διαλόγου τύπου forum.
Για πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο brevet επικοινωνήστε με τον αντίστοιχο υπεύθυνο μέσω email. Το τηλέφωνο είναι ΜΟΝΟ για περιπτώσεις ανάγκης και δήλωσης συμμετοχής και ΜΟΝΟ λογικές ώρες
Ως εκ τούτου τα σχόλια δεν θα απαντώνται, και πιθανόν να μην δημοσιεύονται, αλλά τα λαμβάνουμε υπόψιν.
Εφόσον υπάρχει κάποια απορία σε σχόλια που δεν απαντάται σε άλλο σημείο του blog θα γίνει ανάλογη απάντηση/ανάρτηση ή θα δοθεί απάντηση με email.
Για σχόλια σχετικά με το blog: love_ektoras@yahoo.com