Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Brevet Αττικής, οδηγός για αρχάριους

  Σε αυτή την ανάρτηση θα διαβάσετε διάφορα "μυστικά" τα οποία ακόμα και οι πιο έμπειροι χρησιμοποιούν. Μυστικά τα οποία θα βοηθήσουν όποιον δεν έχει ξαναδοκιμάσει κάτι τέτοιο να τερματίσει εύκολα, ξεκούραστα και έχοντας να κρατήσει όμορφες στιγμές.

  Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. να έχετε φάει καλά το βράδυ. Μια τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες πρωτεΐνες και λίγα λίπη. Για παράδειγμα μια μακαρονάδα με ένα ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο. Το πρωινό του brevet θα πρέπει να είναι επίσης πλούσιο σε υδατάνθρακες. Κατάλληλη τροφή είναι τα δημητριακά με γάλα, ή κάποια τοστ με γαλοπούλα και light τυρί.
  Να έχετε βάλει φώτα εμπρός και πίσω στο ποδήλατο και μην ξεχάσετε το αντανακλαστικό γιλέκο σας. Είναι κρίμα να τερματίσετε εντός χρόνου και να χάσετε το homologation σας εξαιτίας των ποινών.
  Φροντίστε να ξυπνήσετε νωρίς. Ίσως θελήσετε να πάτε τουαλέτα, πράγμα που στην εκκίνηση θα είναι δύσκολο. Ξεκινήστε νωρίς για την εκκίνηση. Αν μένετε κοντά προτιμήστε το ποδήλατο για να μεταβείτε στο Θησείο. Το παρκάρισμα θα σας δημιουργήσει πρόσθετο άγχος. Μην ξεχνάτε πως το Σάββατο η Δημοτική Αστυνομία γράφει κλίσεις σε όσους δεν έχουν αγοράσει κάρτα παρκαρίσματος. Η μέγιστη διάρκεια που επιτρέπεται είναι 3 ώρες, οπότε αν έρθετε με αυτοκίνητο θα πρέπει να βρείτε μια θέση που να μην είναι σε δρόμο με τη συγκεκριμένη σήμανση.
  Τα μέρη που επιτρέπεται νόμιμα το παρκάρισμα χωρίς "κάρτα" είναι από την Ακάμαντος και μετά προς τον περιφερειακό του Φιλοπάππου, αλλά και στο χώρος στάθμευσης του θεάτρου "Δώρα Στράτου".
  Να είστε νωρίς στην εκκίνηση. Εκεί, θα πρέπει να περιμένετε στην σειρά ένας-ένας, στο σημείο που θα δίνεται η σφραγίδα της εκκίνησης. Μην την ξεχάσετε. Αν σας λείπει έστω και μια σφραγίδα στη διαδρομή θα είστε άκυροι.
  Η κάρτα έκτος από τα στοιχεία σας και το χώρο για τις σφραγίδες, έχει πάνω και το roadbook. Εάν μηδενίσετε το κοντέρ σας στην εκκίνηση θα μπορείτε να ελέγχετε που είστε και ποια είναι η επόμενη στροφή. Μην ξεχνάτε πως από κοντέρ σε κοντέρ μπορεί να υπάρχει μέχρι και 10% απόκλιση, αυτό σημαίνει πως ίσως δεν είστε ακριβώς στα ίδια χιλιόμετρα με το roadbook.

  Οι διοργανωτές δεν θα προσφέρουν τρόφιμα ή υγρά στα σημεία ελέγχου. Είναι δικιά σας ευθύνη να φροντίσετε για να είστε πλήρεις. Παρακάτω είναι ο οδηγός...
  Καταρχήν θα πρέπει να τρώτε 200 περίπου θερμίδες κάθε ώρα, εφόσον δεν έχετε ξαναδοκίμάσει τέτοια απόσταση. Δηλαδή: Μια μπάρα δημητριακών κάθε 45-50 λεπτά, μια μπανάνα κάθε 1 1/4 ώρα, ένα τοστάκι την ώρα ή κάτι αντίστοιχο. Με το νερό να υπολογίζεται ,πως χρειάζεστε, ανάλογα με το καιρό, περίπου 0,5 λίτρο την ώρα
  Να έχετε δύο παγούρια μαζί σας. Αυτά θα σας φτάσουν μέχρι την Ανάβυσσο. Στην Ανάβυσσο υπάρχει σούπερ μάρκετ. Γεμίστε τα παγούρια και πάρτε κάτι να φάτε. Στο Σούνιο υπάρχει καφετέρια, αλλά η δυνατότητα τροφοδοσίας είναι περιορισμένη.
  Έπειτα φτάνοντας στο Λαύριο ξαναγεμίστε τα παγούρια. Και πάρτε τροφή για μαζί σας. Μέχρι τα Καλύβια εκτός από βενζινάδικα, μάλλον δεν θα βρείτε κάποιο κατάστημα για να φάτε.
  Από τα Καλύβια έως το Κορωπί να προσέξετε το στενό δρόμο. Στο Κορωπί έχετε κάνει τη μισή διαδρομή. Αξίζετε ένα διάλειμμα. Αν θέλετε μπορείτε να φάτε κάτι πιο χορταστικό, διότι μετά είναι ευθείς προς κατηφορικός ο δρόμος, οπότε θα προλάβετε να χωνέψετε.
  Από το Κορωπί μέχρι τον Σχινιά ο δρόμος είναι γεμάτος με σούπερ μάρκετ σαντουιτσάδικα και πολλά μαγαζιά, έτσι όποτε θελήσετε υπάρχει κάτι να φάτε ή να πιείτε.
  Φροντίστε να είστε στο Σχινιά τουλάχιστον μια ώρα πριν κλείσει το κοντρόλ. Η επιστροφή έχει ανηφόρα και τα τελευταία χιλιόμετρα πάντα γίνονται με πιο αργό ρυθμό από ότι τα αρχικά.
  Να προσέχετε στα τελευταία χιλιόμετρα διότι η κούραση πολλές φορά οδηγεί σε λάθη. Να έχετε την προσοχή σας τεταμένη.
  Μόλις τερματίσετε πρέπει να πάρετε τη σφραγίδα τερματισμού, να υπογράψετε και να παραδώσετε την κάρτα σας. Τότε θα παραλάβετε το μετάλλιο του τερματισμού που έχει φτιαχτεί ειδικά για αυτό το brevet. Την κάρτα θα την παραλάβετε μόλις έρθει από τη Γαλλία. Θα υπάρξει σχετική ειδοποίηση.

  Καλές πεταλιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!

To blog είναι ενημερωτικό σχετικά με τον προγραμματισμό των διοργανώσεων brevets και δεν είναι χώρος διαλόγου τύπου forum.
Για πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο brevet επικοινωνήστε με τον αντίστοιχο υπεύθυνο μέσω email. Το τηλέφωνο είναι ΜΟΝΟ για περιπτώσεις ανάγκης και δήλωσης συμμετοχής και ΜΟΝΟ λογικές ώρες
Ως εκ τούτου τα σχόλια δεν θα απαντώνται, και πιθανόν να μην δημοσιεύονται, αλλά τα λαμβάνουμε υπόψιν.
Εφόσον υπάρχει κάποια απορία σε σχόλια που δεν απαντάται σε άλλο σημείο του blog θα γίνει ανάλογη απάντηση/ανάρτηση ή θα δοθεί απάντηση με email.
Για σχόλια σχετικά με το blog: love_ektoras@yahoo.com